צייתנותו של יחזקאל לה' מתבטאת במוכנות שלו לעשות כל שה' יאמר לו אך עם זאת בהבנה שהוא כלי בידי שמיים שלעיתים הבחירה נלקחת מידו.
העם אשר בבבל, אשר ככל הנראה עתיד לסרב לשמוע את דבר הנביא, מכונה בידי ה' "בֵּית מְרִי". יחזקאל מצווה לומר את דבר ה' על אף שלא יקשיבו לו, כדי שבבוא הפליט המבשר על החורבן יידעו שאכן היה בתוכם נביא אמת.
יחזקאל נדרש להוות דוגמה, ולהיות טוב יותר מהעם: "אַל תְּהִי מֶרִי כְּבֵית הַמֶּרִי פְּצֵה פִיךָ וֶאֱכֹל אֵת אֲשֶׁר אֲנִי נֹתֵן אֵלֶיךָ" (ח)
מה פירוש לא להיות כבית המרי? באופן פשוט, הכוונה היא שיעשה את דבר ה' ולא ימרה את פיו. ומסתבר שבמקרה של יחזקאל מדובר במשימה קשה.
לאורך הספר אנו רואים שיחזקאל נדרש להתמודד עם דרכי נבואה לא קונבנציונאליות-
מצד אחד, יחזקאל נהוג בידי ה' וללא בחירה - הרוח מעמידה אותו על רגליו (ב', ב וכן ג', כד) ונושאת אותו (ג', יב וכן ח', ג), ה' נותן עליו עבותים, מדביק לשונו לחיכו, פותח את פיו (ג', כה-כז) ועוד. הוא סביל ונשלט ואין לו בחירה. מנגד, ה' מצווה אותו לעשות פעולות רבות, ומעשים סמליים שונים, משונים ומאד לא פשוטים כמו "וְעֻגַת שְׂעֹרִים תֹּאכֲלֶנָּה וְהִיא בְּגֶלְלֵי צֵאַת הָאָדָם" (ד', יב-טו) ולהתמודד באדישות עם מות אשתו (כ"ד).
צייתנותו של יחזקאל לה' מתבטאת במוכנות שלו לעשות כל שה' יאמר לו אך עם זאת בהבנה שהוא כלי בידי שמיים שלעיתים הבחירה נלקחת מידו.
כאשר יבוא הפליט ויבשר על התגשמות נבואות יחזקאל הוא יהווה הוכחה ש"נָבִיא הָיָה בְתוֹכָם" (ל"ג, לג). ומעשיו של הנביא ישמשו דוגמה לעם, לעבודת ה' וקבלת מרותו, המתבטאת בשני התחומים -
עליהם לשמור מצוותיו ללא עוררין, ועליהם לקבל את העובדה שמצבם אינו תלוי ברצונם אלא בשליטת ה' ואף גאולתם תבוא בעל כורחם: "בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה וּבְחֵמָה שְׁפוּכָה" (כ', לד)
הכותבים במדור זה הינם חברי ארגון נח"ת - נוער חובב תנ"ך המהווה בית ללימוד התנ"ך בידי הנוער