היכן ישבו בני נח? עיון בפסוקים מעלה שבני יפת ישבו בעיקר באסיה הקטנה, באירופה, באיי הים התיכון ובחבליו הצפוניים, בני חם - באפריקה ובארצות 'המזרח הקרוב', ובני שם - באסיה, בארצות 'המזרח התיכון'.
מן העיון במקומות ישוביהם של 'בני יפת' עולה שרובם ישבו באסיה הקטנה ובאירופה, בחבלים הצפוניים של הים הגדול (=התיכון) - וכן בשאר איי הים הגדול, ובחבלים הקרויים כיום 'המזרח התיכון'.
לחם היו שלושים 'בנים', ועשרים וששה מהם 'בנים' ל'כוש', 'מצרים' ו'כנען'.
כוש - סתם 'כוש' במקרא הוא כינוי לארצות היושבות מדרום למצרים, ובכללן גם אתיופיה. ואפשר שבגלל קשרי לשון, תרבות וכלכלה שבין יושבי דרום ערב לבין אתיופיה נתכנו כל יושביהן בשם כוש.
מצרים - הוא שם האומה והארץ הידועה, היושבת על גדות הנילוס, והיא היחידה במקרא הקרויה במפורש בשם 'ארץ חם'. לציון מיוחד ראויים - ה'פתרוסים' שישבו ב'ארץ פתרוס', ה'כפתורים' ו'הפלשתים' - ה'כפתורים' הם היושבים הקמאים של אי 'כפתור' שיש לזהותו לדעת רבים עם האי 'כרתים'. ה'פלשתים' ישבו תחילה על חופו המזרחי של הים הגדול. מסתבר שאיתם נמנו גם 'העוים' ואלה יסדו בימי האבות את ממלכת גרר בארץ הנגב. בימי שבת ישראל במצרים בא גל חדש של פלשתים יוצאי 'כפתור' שהשמידו את ה'עוים' והתיישבו במקומם מדרום לעזה. ובימי שפוט השופטים בא הגל השלישי של הפלשתים החדשים, שהתישבו בעמק החוף - מעזה ועד עקרון.
כנען - הוא אביהם של עממי כנען, אחד עשר במספר. ועם 'הכנעני' - מספרם הוא שנים עשר. כאן פירש הכתוב את גבול 'הכנעני' בלבד, שישב לאורך חוף הים ולאורך 'שקע' הירדן.
העולה מן הדברים שעיקר ישובם של בני חם היה באפריקה ובארצות 'המזרח הקרוב'.
מספר בני שם היה עשרים וששה כשמחציתם נמנים עם 'בני יקטן'. עיקר השם 'עבר' ניתן לעם היושב בעבר הנהר המזרחי, במרחק לא רב מאשור. רוב בני יקטן ישבו בחצי האי ערב.
העולה מן הדברים - בני שם ישבו תחילה באסיה, בארצות הקרויות בפינו כיום 'המזרח התיכון'.
נערך ע"י צוות אתר התנך, מתוך תנך עם פירוש דעת מקרא, הוצאת מוסד הרב קוק ירושלים, ספר בראשית עמ' רעה-רעח