בפרשנות הקלאסית מקובל לומר שהמזמור מותח ביקורת על השופטים שבארץ. כמה מהחוקרים העלו השערה שמדובר במשפט של ה' נגד האלים.
את מי ה' שופט במזמור? בפרשנות הקלאסית מקובל לומר שמדובר בשופטים שבארץ (כך רש"י, ראב"ע וכולם אחריהם). חקר המקרא העלה השערה שהמזמור הזה עוסק במשפט של ה' נגד האלים. הפסוק שמחזק את ההנחה שמדובר במשפט נגד האלים הוא: "אני אמרתי א-להים אתם ובני עליון כלכם" (ו).
אם מדובר כאן במשפט של ה' מול אלילי הגויים, לפנינו מזמור שמבהיר היטב את אמונת הייחוד: בעבר "א-להים נצב בעדת א-ל בקרב אלהים (שם חול) ישפט" (א). ה' בא בטענות אל האלים השופטים: "עד מתי תשפטו עול ופני רשעים תשאו?!" (ב). המשורר לועג לאלילים: "לא ידעו ולא יבינו בחשכה יתהלכו ימוטו כל מוסדי ארץ" (ה). בימי קדם חשבנו ש"אלהים (שם חול) אתם ובני עליון כלכם" (ו), אך כעת לאחר שהקב"ה הוברר כא-ל היחיד בעולם "אכן כאדם תמותון וכאחד השרים תפלו" (ז) והמשורר מסיים בבקשה "קומה א-להים שפטה הארץ כי אתה (היחיד ש)תנחל בכל הגוים" (ח).
קבוצה לא קטנה של חוקרים יצאה נגד הפירוש הזה וביניהם: יחזקאל קויפמן, יהושע גרינץ ועמוס חכם. לטענתם אין במקרא עוד דימוי של האלים כשופטי הארץ ובטח שאין אזכור לכך שהאלילים שופטים בצורה לא מוסרית. הם ממשיכים את הקו המקובל בפרשנות הקלאסית שהמזמור מותח ביקורת על השופטים שבארץ ומדגיש שרק ה' שופט בצדק וביושר.
לעיון בפוסט של הרב אלחנן סמט העוסק גם הוא בשאלה זו, ויוצא אף הוא כנגד הפירוש שהועלה כאן