חלוקת הפרק:
1. פס' א-ח: מלכות חזקיהו, הליכתו אחר ה' והצלחתו
2. פס' ט-יב: תיאור חורבן שומרון
3. פס' יג-טז: עליית סנחריב על יהודה ושליחת השוחד
4. פס' יז-לז: נאום רבשקה עבד סנחריב
1. פס' א-ח: מלכות חזקיהו, הליכתו אחר ה' והצלחתו
א. בפסוקים ג-ו מתוארת המהפכה הדתית של חזקיהו. תיאור ארוך ומפורט יותר מופיע בדברי הימים ב פרק ל"א. שם מסופר על ברית שכרת חזקיהו בין ישראל לה' סביב חג הפסח. כמו כן מסופר שם על פתיחת שערי המקדש, לאחר שאביו, אחז, סגר אותם.
ב. בפסוקים ז-ח מתוארת פעילותו המדינית של חזקיהו: המרידה במלך אשור וההצלחה הצבאית אל מול הפלשתים. מדוע מרד חזקיהו במלך אשור וכיצד העז לעשות כן? הכתוב כאן אינו מפרט באיזו שנה הוא מרד אך מסתבר שזה היה בין שנתו הרביעית (עיינו פס' ט) ובין שנתו הארבע עשר, שנים שבהן המלך באשור הוחלף. חילופי שלטון הם תמיד זמן למרידות. אולם מסתבר שהבסיס העיקרי למרד הוא מה שנרמז בפסוק כא: ברית עם מצרים. ובאמת, בספר ישעיהו אנו שומעים ביקורת קשה על חזקיהו על כך שהוא מסתמך על מצרים ומורד באשור (כך בפרק ל', א-ב; ל"א, א). מה שמעט קשה הוא העובדה שפסוק ז בפרקנו פותח בכך שה' עימו (פסוק המזכיר את יהושע א', ז) ונראה שזה מכוון כלפי תיאור המרד שלאחר מכן.
2. פס' ט-יב: תיאור חורבן שומרון
מדוע מתארים כאן שוב את גלות שומרון? אפשר בהחלט שיש כאן רמז לאנשי יהודה. גם גלות שומרון החלה במרד. אם אנשי יהודה לא יתקנו את דרכיהם, גם המרד שלהם עלול להסתיים עם תוצאות דומות.
3. פס' יג-טז: עליית סנחריב על יהודה ושליחת השוחד
חזקיהו מרד באשור אך ברגע האמת הפחד מפני האשורים הכריע, וכל ההכנות למרד לא עזרו.
4. פס' יז-לז: נאום רבשקה עבד סנחריב
א. ניתן לשים לב שנאומו של רבשקה בנוי מכמה טענות המנסות לשכנע את העם מכיוונים שונים, לפעמים אפילו סותרים: בתחילה הוא טוען שהביטחון במצרים אינו מועיל ואף הביטחון בה' אינו מועיל שהרי חזקיהו הסיר את הבמות (ראו בסעיף הבא) ולכן ה' לא יעזור לו אולם לאחר מכן הוא טוען שלמעשה ה' הוא זה שבכלל שלח אותו לכאן.
ב. פס' כב – מה שנתפס בעיני חזקיהו כ'תיקון' דתי נתפס בעיני רבשקה כצמצום כבוד האל. נראה שהוא נוגע 'בעצב רגיש' כאשר 'תיקון' דתי זה של חזקיהו לא היה קל לעם ורבשקה עושה בכך שימוש.
ג. פס' כה – דבריו של רבשקה כאן מזכירים את נבואת ישעיהו בפרק ז', יח (שנאמרה בימי אחז). האם יתכן שנבואה זו הגיעה גם לאוזנם של מלכי אשור??