"יִשָּׁקֵנִי מִנְּשִׁיקוֹת פִּיהוּ כִּי טוֹבִים דֹּדֶיךָ מִיָּיִן. לְרֵיחַ שְׁמָנֶיךָ טוֹבִים שֶׁמֶן תּוּרַק שְׁמֶךָ עַל כֵּן עֲלָמוֹת אֲהֵבוּךָ" (שיר השירים א', ב-ג)
ספרי דברים פרשת עקב פיסקא מח ד"ה (כב) כי
... תלמוד לומר (שיר השירים א', ב): "כי טובים דודיך מיין", מה יין משמח את הלב כך דברי תורה משמחים את הלב, שנאמר (תהלים י"ט, ט): "פקודי ה' ישרים משמחי לב".
מה יין אי אתה טועם בו טעם מתחלתו וכל זמן שמתישן בקנקן סופו להשביח כך דברי תורה כל זמן שמתישנים בגוף סופם להשביח, שנאמר (איוב י"ב, יב): "בישישים חכמה וגו'".
מה יין אי איפשר לו להתקיים לא בכלי כסף ולא בכלי זהב אלא בירוד שבכלים, בכלי חרס, כך דברי תורה אין מתקיימים במי שהוא בעיניו ככלי כסף וככלי זהב אלא במי שהוא בעיניו כירוד שבכלים, ככלי חרס.
או מה יין פעמים שהוא רע לראש ורע לגוף, יכול אף דברי תורה כן? תלמוד לומר (שיר השירים א', ג): "לריח שמניך טובים" - מה שמן יפה לראש ויפה לגוף כך דברי תורה יפים לראש ויפים לגוף, שנאמר (משלי א', ט): "כי לוית חן הם לראשך וענקים לגרגרותיך וגו'", ואומר (משלי ד', ט): "תתן לראשך לוית חן"...
ספרי דברים - מדרש תנאים לספר דברים מבית מדרשו של רבי עקיבא. הוא מכונה, יחד עם שאר מדרשי התנאים, 'מדרש הלכה' משום שיש בו עיסוק נרחב בהלכה (מה שאין כמעט במדרשים מתקופת האמוראים) אולם יש בו גם הרבה דרשות אגדה. (מתוך: ע' רייזל, מבוא למדרשים, מכללת הרצוג תשע"א)