"הֵן יַעֲבֹר עָלַי וְלֹא אֶרְאֶה וְיַחֲלֹף וְלֹא אָבִין לוֹ. הֵן יַחְתֹּף מִי יְשִׁיבֶנּוּ מִי יֹאמַר אֵלָיו מַה תַּעֲשֶׂה" (איוב ט', יא-יב) 

 

"הן יעבר עלי ולא אראה..." - אמר עוד לי תלונה אחרת מעין הקודמת, והוא, כי גם שלא ידבר עמי בפירוש לפחות מי יתן והייתי מכיר רושם בין זמן היותו יתברך קרוב ודבק, ובין זמן היותו סר מעלי וכעוס, כי הייתי מתקן, אך אויה לי, כי להיות כל ענייניו יתברך בהסתר ושתיקה, לא אדע מתי הוא ברצון עמי ומתי יקצוף. 

כי הלא "הן יעבור עלי" - שיעבור בעולם הזה עלי, שהוא על ידי היותי מרכבה אליו יתברך שהוא להיותי רצוי לפניו, וזהו אומרו "עלי ולא אראה", כדי שאכיר ואוסיף לידבק בו לבל יפרד מעלי, וגם כאשר "יחלוף" ויפרד מעלי על עשותי דבר שלא כרצונו "ולא אבין לו".

ועל ידי כן צר לי מאד, שלא אחוש לפשפש ולתקן עד שפתאם "יחתוף", כענין שקרה לו בנכסים ובנים פתאום, כי זה אחר זה באו הנערים להגיד לו ואז אין תיקון, כי "מי ישיבנו", מה שאין כן אם היתה לי הודעה מאתו יתברך טרם תבא הרעה, שהיה אפשר לתקן.

 

 

 

אלשיך - ר' משה אלשיך (1507-1600), נולד באדריאנופול, למד אצל ר' יוסף קארו. עלה לארץ והתיישב בצפת, שם היה דיין, פוסק הלכה ועמד בראש שתי ישיבות. נסמך על ידי ר' יוסף קארו. פירושו על התורה נקרא "תורת משה", ומבוסס על דרשות שלו.