תלונת העם (א-ה)
רחבעם מגיע לשכם, אך במקום טקס המלכה הוא מוצא מאבק. ירבעם, שעמו דיבר הנביא בפרק הקודם והבטיח לו בית נאמן, מנהל מאבק מול רחבעם ומבקש ממנו להקל מעול המסים ששלמה אביו הטיל. רחבעם מסכם עם העם שתוך שלושה ימים הוא יחזור ותשובה בפיו.
עצת הזקנים והילדים (ו-יא)
רחבעם פונה לשתי קבוצות: הזקנים והילדים. הזקנים מסבירים לרחבעם שעליו להיות טוב אל העם עכשיו כדי שלא ימרדו בו. רחבעם מחליט לא לשמוע לעצת הזקנים ופונה אל הילדים בבקשת עצה. הילדים לא חסים על העם כלל, ומייעצים לו לומר שהמסים עוד יעלו, במקום לצמצם אותם כפי שביקש העם.
החלטת רחבעם - עצת הילדים (יב-טו)
בסופו של דבר מחליט רחבעם ללכת אחר עצת הילדים, למרות שהיא איננה עצה טובה. התמיהה המתבקשת, מדוע בחר רחבעם בעצת הילדים, מוסברת בכתוב: "כִּי הָיְתָה סִבָּה מֵעִם ה' לְמַעַן הָקִים אֶת דְּבָרוֹ אֲשֶׁר דִּבֶּר ה' בְּיַד אֲחִיָּה הַשִּׁילֹנִי אֶל יָרָבְעָם בֶּן נְבָט" (טו).
התוצאה: קריעת הממלכה (טז-כד)
עם ישראל אינו מוכן לקבל את גזרותיו של רחבעם ולכן קורא בקול גדול: "מַה לָּנוּ חֵלֶק בְּדָוִד וְלֹא נַחֲלָה בְּבֶן יִשַׁי" (טז). העם ממליך על עצמו את ירבעם בן נבט, בדיוק כפי שניבא אחיה השילוני בפרק הקודם. לאחר ניסיון למלחמה בין יהודה לישראל, נשלח איש הא-להים להרגיע את הרוחות ולהפסיק בלחימה.
מלכות ירבעם וחטאיו (כה-לג)
ירבעם מולך כעת על רוב ישראל - עשרת השבטים. כדי למנוע חיבור של העם אל ממלכת יהודה מחליט ירבעם להקים מקדשים בבית אל ובדן ובכך למנוע חזרה של תושבים לממלכת יהודה. הוא גם ממציא חג חדש: במקום לחגוג את סוכות במועדו, הוא חוגג אותו בחודש השמיני, חודש חשוון, וממנה כהנים שאינם בני לוי. כפי שנראה בהמשך, כל המעשים האלו יעמדו לו לרועץ ויגרמו למפלת בית ירבעם.