פנינה סייברי
נמצאו 11 תוצאות חיפוש
תהלים א-ב - מתן על הפרק
פנינה סייברימזמור א', הפותח את ספר תהילים, משמש כעין מבוא לכל הספר. המזמור עוסק בהשוואה בין דרכם של הצדיקים לזו של הרשעים ובא ללמדנו עד כמה שפר עליו חלקו של הצדיק, ועד כמה רע ומר יהיה גורל הרשעים. נעיין גם במזמור ב' ונראה שמפרשים רבים קשרו אותו למזמור א', וטענו שיש לראות בשני המזמורים השונים יחידה אחת.
בדף הלימוד תמצאו שאלות מנחות והקדמה של פרופ' מאיר וייס על מזמורי תהלים.
בין צדיק לרשע
פנינה סייברימיהו המלך?
פנינה סייבריתהלים יט - מתן על הפרק
פנינה סייברימזמור יט מתחלק לשלושה חלקים. נעיין בייחודו של כל אחד מהחלקים, ולאחר מכן נעמוד על הקשרים שבין חלקי המזמור. לבסוף, נשווה בין מזמור זה למזמור קיט.
למנצח מזמור
פנינה סייבריתהלים כד - מתן על הפרק
פנינה סייברימזמור כד בנוי משלושה חלקים: האל כבורא עולם; מי ראוי לעלות אל הר ה'; פתיחת השערים וביאתו של מלך הכבוד. המזמור בכללותו עוסק בעלייה אל המקדש.
תהלים כז - מתן על הפרק
פנינה סייבריבתהילים כ"ז בא לידי ביטוי מאבקו של אדם, שלמרות מצבו הקשה רוצה להאמין שה' הוא מושיעו. בקהילות האשכנזים מזמור זה נאמר מראש חודש אלול ועד לאחר חג הסוכות, לפיכך, המזמור קשור בתודעתנו בקשר הדוק לימי הדין והרחמים. אמנם המזמור אינו עוסק בחזרה בתשובה, אך הוא מציג רעיון לפיו האדם יכול למנוע את החטא על ידי הדבקות בעבודת ה'.
מזמור לאל בורא העולם
פנינה סייברילא להפסיק לקוות
פנינה סייבריתהלים לט - מתן על הפרק
פנינה סייברימזמור לט מחולק לשלושה חלקים. בעל המזמור מתאר סבל וכאב שנגרמו לו כתוצאה מחולי או מאויבים שייסרו אותו. בתחילת המזמור הוא נחוש בדעתו לא להתלונן, אך המאמץ להחריש את רגשותיו רק מגביר את כאבו, והוא מתחיל לדבר. לאחר הרהור בהבלותם של חיי האדם הוא מגיע למסקנה שאין לו תקוה כי אם בה', והוא פונה אליו בתפילה.
בדף הלימוד תמצאו חלוקה של המזמור, שאלות מנחות, והרחבה על ההשוואה בין מזמור לט לספר איוב ולספר קהלת.
תפילתו של גר
פנינה סייברי